Peta Sungai Berombang

Cara cepat & mudah lihat gambar di Facebook!

Anda mahu lihat gambar di facebook dengan cepat dan mudah? 

Rimas nak tunggu "loading" gambar apabila di KLIK!? 

Disini ada cara mudah untuk anda ketahui. Sebelum ini, sudah ramai agaknya yang telah berkongsi cara ini dengan rakan-rakan lain. Tetapi tidak mengapalah yang penting "sharing is caring" kan kawan-kawan. Ramai lagi rasanya yang tidak tahu bagaimana hendak melakukannya. Bagi yang sudah tahu, sila abaikan post ini eyh (amaran dari karam singh walia) dari TV3.

So, bagi saya benda ini WAJIB! berada di browsers anda, disebabkan ia memenuhi citarasa anda semua. tak caya cubalah! nama aplikasi ini adalah Facebook Photo Zoom..memang TERBAIK! jom lihat hasilnya..=)
http://4.bp.blogspot.com/-cIkiPs_s8Bw/TgjHpBeV5HI/AAAAAAAAAn8/hjUncP_88Fw/s320/cats.jpg

Sila KLIK! untuk paparan yang lebih jelas

Facebook Photo Zoom ini secara automatik akan zoom gambar bila mouse korang di'hover pada sesuatu gambar. Secara tak langsung, full size gambar tu akan ditunjukkan tanpa klik pada gambar itu. So,mudah kan cara ini, tak perlu anda hendak klik pada gambar dan kena tunggu loading page pula. Buang masa kan?=)

Sila KLIK! untuk paparan yang lebih jelas

Facebook Photo Zoom ni memang TAK! tunjuk komen untuk gambar tu. Bukan aplikasi untuk diberi komen. Kalau nak baca komen, kena jugak la klik dan loading gambar tuwh. nama pun "Photo Zoom", bukannya "Photo Comments" paham kan?..GOOD!!=)
http://2.bp.blogspot.com/-hsnlC10Ortk/TgjINEsKpGI/AAAAAAAAAoE/RACnEkfQ4FY/s320/cats3.jpg

 Sila KLIK! untuk paparan yang lebih jelas

Ada peringatan kepada anda semua. sila ambil perhatian=)
Aplikasi ini hanya untuk browser Google Chrome dan Mozilla Firefox sahaja. Internet Explorer? Ada ke antara korang yang pakai IE?maaf memang tiada untuk IE. saya cadangkan anda guna MOZILLA FIREFOX k! very luv it!=)..(stabil & mantopppp!)

Apa yang masih tertunggu lagi nieyh??, jom kita install dan enjoy!!=)

Install extension FB Photo Zoom ke Google Chrome,
https://chrome.google.com/webstore/detail/elioihkkcdgakfbahdoddophfngopipi

Install Add-ons FB Photo Zoom ke
Firefox,
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/facebook-photozoom/



Tolong dibaca nih gan !

Kamu sedang membaca artikel tentang Cara cepat & mudah lihat gambar di Facebook! dan kamu bisa menemukan artikel Cara cepat & mudah lihat gambar di Facebook! ini dengan url http://czx-riko.blogspot.com/2012/08/cara-cepat-mudah-lihat-gambar-di.html, kamu boleh menyebar luaskannya atau mengcopy paste-nya jika artikel Cara cepat & mudah lihat gambar di Facebook! ini sangat bermanfaat bagi banyak orang, namun jangan lupa untuk meletakkan link Cara cepat & mudah lihat gambar di Facebook! sebagai sumbernya.

0 komentar "Cara cepat & mudah lihat gambar di Facebook! ", Baca atau Masukkan Komentar

Poskan Komentar

gudang

Movie Category 4

My Great Web page

KOMENTAR


Arsip Blog